top of page

EKENS LUPP

Luppen passar både höger och vänsterhänta. Den är utskuren i 100 % aluminium vilket gör den både lätt och hållbar. De två smala spåren är till för att man ska kunna fästa sin lupp i kompassen. I dagsläget är Ekens lupp ensam om att passa mer än en kompassmodell.

 

 

UNIKA EGENSKAPER:

 

MATERIAL: Aluminium som är väldigt tåligt året om, plast blir ofta problem på vintern medan aluminiumet håller en hög hållfasthet året om.

 

DESIGN: Med mjuka former är luppen designad för att passa de vanligaste märkena av kompasser som används idag. Det unika med luppen är att den passar på flera tumkompasser och inte bara ett specifikt märke.

 

MONTERING: Man monterar fast luppen på kompassen genom att använda spännbandet för tummen genom två spår i botten på luppen, den öppnade fronten är designad för att ge maximal komfort för tumgreppet. Testlöpare som orienterat med den klassiska plank-kompassen i ena handen och luppen i andra har varit mcket positiva, då spänner man alltså fast luppen direkt på tummen med ett separat tum-band. 

 

 

bottom of page