top of page

Starten på mitt skrivande, Portugal mm

Rivstartar skrivandet med en liten summering av lägret i Portugal och tiden efter lägret.

Jag har hunnit vara hemma lite mer än två veckor nu och kroppen har hunnit landa lite, träningsvärken är över och smärtan i foten är nästan borta.

Jag åkte till Portugal medveten om att jag hade en väldigt sliten stortå i vänsterskon, efter samtal med min sjukgymnast planerade jag min ca 20 dagar långa resa så att jag skulle slita så lite som möjligt på tån. Målet med resan var tydligt redan från start - Jag skulle dit och sampla poäng, tillräckligt många poäng för att kunna springa E1 hemma i Sverige 2017.

Första veckan gick helt okey, det blev lite cykel för att avlasta foten och jag kortade av många av passen precis som planerat. Jag byggde veckans träning kring vårt intensiva intervallpass som även blev ett lyckat fartpass för mig.

Efter att ha förflyttat mig uppåt i landet med tåg slog jag samman med Järla, det blev ett lyckat läger men foten tog mer och mer stryk så två orienteringsträningar fick bli 80 minuter styrka på ett lokalt gym inne i stan istället. Hela tiden masserade och tejpade jag senor och muskler i foten vilket förmodligen fick mig att kunna genomföra "BLOM" och få med mig en WRE-ranking därifrån.

Sista delen av lägret bytte jag både boende och klubb igen, nu var det dags att gästa Ravinen som hade hittat ett grymt boende uppe i bergen. Planen var att vi skulle springa POM och efter mina tidigare skadedrabbade år hade jag ganska risig ranking i bagaget, så det fick bli "E2" för mig. Kort summerat fick jag med mig en bra poäng hem från veckan, vilket ser ut att räcka ett tag framöver.

Skönt att kunna starta säsongen hemma i Sverige utan att behöva tänka på Sverigelistan.

Efter att ha fått mängder av miljöombyten och fantastiska teknikträningar återvände jag hem till ett vitt och kallt Sverige med en bra känsla, jag var taggad och redo att göra det sista jobbet inför säsongen.

Nu två veckor senare sitter jag med en lite bättre tå och med en lyckad Sverige-premiär i bagaget. Den där premiären som tidigare ofta ställt till det för mig tekniskt var inte längre någon premiär för mig, med sju tävlingar i bagaget visste jag hur jag skulle hantera situationen nere i Halland och det gav både resultat och erfarenheter.

Utvalda inlägg
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page